Følg os på...
 
 
   

Låse

Beskyt din bolig mod indbrud med en sikker lås

Indbrud er et frygteligt brud på privatlivets fred. Det er en grænseoverskridende indtrængen i dit privatliv, udført af komplet fremmede. Derfor er det vigtigt at du sørger for at dine låse er stærke og ikke slidte eller forældede. En gammel og slidt lås er nemlig let for en tyv at dirke op eller bore ud. Så hjælper det ikke at have en solid dør. Hoveddøren er den oftest benyttede indgang for tyve. Særligt når tyvekoster skal transporteres ud af huset. Dog er det vigtigt at du husker på, at din bolig har flere mulige indgange for tyve. Terrassedøren, kælderdøren og vinduer i stueplan er alle mulige indgange, som tyve kan benytte til at skaffe sig adgang til dit hjem. Husk derfor at opdatere låsene på alle dine indgange,for at indbrudssikre dit hjem bedst muligt.

Du bør tjekke dine låse minimum hvert 10. år og skifte dine låsecylindre hvert 5. år for at sikre at din lås er fuldt funktionsdygtig, og dit hjem dermed indbrudssikret.

Hvilken lås skal jeg vælge?

Der findes ikke konkrete krav til boligejere om hvilke låse, der skal installeres i boligens døre. Dog er du bedst sikret mod indbrud, hvis du vælger en lås som har borebeskyttelse i cylinderhus og en tromle som er godt beskyttet mod dirkning og kopiering. Låse med 11 stifter er både beskyttet mod at blive boret og dirket op. Derfor er det den bedste lås til at indbrudssikre dit hjem til en god pris. Hos GS Låseservice forhandler vi alle typer af låse - også låse der er dirke- og borefri.

Prøv en terrasselås med kode

Boligejere overser ofte terrassedøren som indgangsmulighed for tyve. Hvis du vil sikre din terrassedør mod indbrud, anbefaler vi at du anskaffer dig et indvendigt dørgreb med en kodelås. På sådan et dørgreb skal du indtaste en selvbestemt kode, når du åbner døren indefra. Det gør det svært for tyvene at bruge din terassedør som flugtrute med deres tyvekoster.

Du kan også vælge at installere en terassedør, hvor du skal bruge lås, når du åbner indefra. Så skal du bare huske at gemme nøglen, når du forlader huset, så tyven ikke kan finde nøglen, og låse døren op.

Hos GS Låseservice forhandler vi flere typer af kodelåse til indvendige vrid-greb. Vi kan hjælpe dig med at beslutte hvilken lås, der passer bedst til dit hjem, ligesom vi gladeligt hjælper dig med at montere din nye lås.

Husk at dine nøgler ikke må kunne kopieres

Har du overblik over, hvor mange der egentlig har adgang til dit hjem? Hvis dit hus er blevet solgt flere gange, uden udskiftning af låsene, kan der være mange, der har en nøgle til dit hus. Derfor er det en god idé at du omkoder eller udskifter dine låse, når du køber en ny bolig, hvis du får nye døre eller du mister dine nøgler. Desuden er det en god ide at du kun udleverer kun udleverer nøgler, der er kopieringssikrede til eksempelvis håndværkere, der skal have adgang til dit hjem, når du ikke er hjemme. Det er nemlig nemt at gå ned i den lokale hælebar og få kopieret en nøgle, hvis dem, du har udleveret dine nøgler til, ønsker adgang til dit hjem. Kopieringssikrede nøgler kan ikke bare genskabes hos hælebaren, men skal udleveres fra en autoriseret fabrikant af den enkelte type nøgle. 

Derudover bør du opbevare dine ekstranøgler sikkert og ikke på åbenlyse steder, som i potteplanter eller under måtten. Du kan også vælge at opbevare en ekstranøgle hos din nabo eller andre, der bor tæt på dig. Husk blot at din nabo skal opbevare din ekstranøgle forsvarligt, ligesom din nabo ikke bør skrive dit efternavn eller adresse på nøglen.

 
 
 
G.S. Låseservice | Frederikssundsvej 235 st th , 2700 Brønshøj | Cvr. 16 01 24 08 | Tlf. 70 234 236